62 χλμ - Διαδρομή 2019

Envoyer Imprimer PDF
There are no translations available.

Η διαδρομή ξεκινάει κατηφορικά από την πλατεία Λεβιδίου για 1,5 Χλμ και συνεχίζει επίπεδη και ασφάλτινη σε μια καταπράσινη κοιλάδα μέχρι και το πρώτο CP στο 7,7 Χλμ το ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ.

Η ασφάλτινη διαδρομή συνεχίζεται μέχρι και το CP 2 13,7 Χλμ τη γραφική ΚΑΝΔΗΛΑ παρουσιάζοντας μια μικρή ανηφορική κλίση στο τελευταίο 1 χλμ.

Απο το σημείο αυτό μέχρι και το διάσελο της κανδήλας υπάρχει ελαφρά ανηφορικός ασφάλτινος δρόμος (9° κλίση) με συνεχείς στροφές  560 μ θετικής υψομετρικής για μια απόσταση 7,5 περίπου χλμ.

Στο διάσελο της Κανδήλας βρισκόμαστε σε υψόμετρο 1240 μ με θέα τον κάμπο της Σκοτεινής και των επιβλητικών γύρω οροσειρών. Έχουμε λοιπόν διανύσει 21,5 περίπου χλμ διαδρομής και κατηφορίζουμε μέσα από ένα πυκνόφυτο δασικό δρόμο γεμάτο έλατα. Τα τελευταία 2 χλμ της κατηφορικής διαδρομής προς τη σκοτεινή παιρνούν από ένα καθαρά κατηφορικό trail κομμάτι.

Έχοντας φτάσει στο σταθμό της Σκοτεινής στα 28,2 χλμ και αφού ανακτήσουμε δυνάμεις συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς τον κάμπο της Σκοτεινής. Για 1,5 χλμ ακολουθούμε ασφάλτινη ελαφρά κατηφορική διαδρομή και για 1 χλμ αγροτικό χωματόδρομο πολύ βατό. Σε αυτό το σημείο στο 31ο περίπου χλμ της διαδρομής θα πρέπει να ανηφορίσουμε προς το εκκλησάκι της Αγίας Άννας σε μια απόσταση 3,3 χλμ και 342 μ θετικής υψομετρικής ακολουθώντας ένα κακοτράχαλο αγροτικό δρόμο.

Αφού ξεδιψάσουμε στο σταθμό υδροδοσίας στο εκκλησάκι κατηφορίζουμε μέσα από το χωματόδρομο μέχρι το Πλατάνι στο 41,2 χλμ. Έχουμε διανύσει απόσταση σχεδόν ενός Μαραθωνίου, αλλά το πράσινο, η εναλλαγή του τοπίου και η πληθώρα των πανέμορφων εικόνων που έχουμε αποκομίσει μας έχει απομακρύνει κάθε κούραση. Το γεγονός ότι η διαδρομή που απομένει θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολη, μας γεμίζει αισιοδοξία για έναν επιτυχή τερματισμό.

Η διαδρομή Πλατάνι Αηδόνια είναι επίσης σχετικά κατηφορική και ασφάλτινη.

Στα Αηδόνια 48,2 χλμ το πόστο βρίσκεται κάτω από τεράστια Παλτάνια και μας χωρίζουν μόνο 14 χλμ απο τον τερματισμό. Η επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή μέσα από τον καταπράσινο αμπελώνα της Νεμέας μας οδηγεί στο πόστο της Νεμέας.

Ο σταθμός της Νεμέας στο 56 χλμ απέχει 5,7 χλμ απο τον τερματισμό στον οποίο θα φτάσουμε αφού περάσουμε την τελευταία μικρή δοκιμασία να ανέβουμε δηλαδή στο διάσελο της Νεμέας. Απο το σημείο αυτό τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει και η συγκινιτική στιγμή του τερματισμού σε ένα από τα σπουδαιότερα στάδια της αρχαιότητας θα μας αποζημιώσει.

Θα επανέλθουμε παραθέντοντας φωτογραφίες μέσα από την πανέμορφη διαδρομή.

 

Χορηγοι

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Supporters

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Race report

Ralf Simon

Ralf Simon

Frankly Runner

Frankly Runner

My running spot

My running spot

Thanasis Pavlopoulos

Thanasis Pavlopoulos

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

iaafiau

L'Olympienne se déroule conformément à la règlementation internationale de l'IAAF et de la Fédération Mondiale de courses ultra [IAU].

 


logoPAA

flag eu slogan

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» (ΠΑΑ)

 

ΆΞΟΝΑΣ 4: «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER»

ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Ευρώπη επενδύει
στις αγροτικές περιοχές

leader logo

flag gr

anvope